HANTVERKET
Designade & tillverkade i Stockhom

Kunstary är ett konst- & illustrationskollektiv som brinner för att skapa intressanta, vackra och hållbara posters.

Vår studio ligger i hjärtat av Södermalm i Stockholm där vi också har vår produktion och lager. Vi har även en ateljé med möjlighet till djup- & högtryck, screentryck, etsning och andra tekniker för att skapa våra konstverk. Majoriteten av våra motiv skapas utifrån ett analogt original; t.ex en teckning i blyerts, en akvarellmålning, en monotypi från en grafikpress eller en illustration med bläck som sedan digitaliseras och trycks. Många av våra motiv växer fram efter fritt experimenterande.

INGA MELLANHÄNDER
Drivs av kreatörer

Kunstary har startats och drivs av oss kreatörer. Detta gör att vi har kontroll över hela processen - från första penseldrag till tryckt poster. På så sätt kan vi kurera & skapa de motiv som håller den nivå vi önskar.

Vi varken dropshippar, använder tredjepartslager eller annan extern tjänst som gör att vi inte har kontroll över kvalitén. Vi låter varje motiv ta tid; gör provtryck, experimenterar och förbättrar för att säkerställa att rätt storlek, komposition och färgåtergivning känns rätt.

PRODUKTION
Det är skillnad på papper & papper

Våra prints trycks på ett syrafritt matt 210 grams premiumpapper gjort av 100% cellulosa från en av världens ledande papperstillverkare. Med en tjocklek på 0,27 mm har pappret en lagom styv känsla väl lämpad för inramning eller annan upphängning. Ytan har en slät struktur med en lätt gulton som ger en lagom balans till flertalet motiv.

Trycket görs med en högkvalitativ tryckteknik som kallas Giclée vilket är en vanlig teknik inom konstvärden för fine art printing. Vi använder upp till tolv olika bläck för att skapa så levande färger som möjligt - med ett svart bläck som ger extra djup svärta, speciellt framtaget för matta papper.

Utforska våra posters
Alla posters