INGA MELLANHÄNDER
Drivs av kreatörer

Kunstary är ett konst- & designkollektiv som brinner för att skapa intressanta, vackra & hållbara posters.

Kunstary startades 2020 med idén & viljan att själva skapa & sälja våra motiv - utan några mellanhänder. Det gör att vi har kontroll över hela processen - från första penseldrag till tryckt poster. På så sätt kan vi kurera & skapa de motiv som håller den nivå vi önskar. Förutom själva trycket (som görs av ett tryckeri i Danmark) hanterar vi hela verksamheten.

HANTVERKET
Från idé till tryck

I vår ateljé har vi möjlighet till djup- & högtryck, screentryck, etsning & andra tekniker för att skapa våra konstverk. Majoriteten av våra motiv skapas utifrån ett analogt original; en teckning i blyerts, en akvarellmålning, en monotypi från en grafikpress eller en illustration med bläck som sedan digitaliseras och trycks.

Vi låter varje motiv ta tid; gör provtryck, experimenterar och förbättrar för att säkerställa att rätt storlek, komposition och färgåtergivning känns rätt.

PRODUKTION
Det är skillnad på papper & papper

Våra prints trycks på ett matt 265 grams premiumpapper från en av världens ledande papperstillverkare. Pappret har en lagom styv känsla väl lämpad för inramning eller annan upphängning. Ytan har en slät struktur med en lätt gulton som ger en lagom balans till flertalet motiv.

Trycket görs med en högkvalitativ tryckteknik som kallas Giclée vilket är en vanlig teknik inom konstvärden för fine art printing. Vi använder upp till tolv olika bläck för att skapa så levande färger som möjligt - med ett svart bläck som ger extra djup svärta, speciellt framtaget för matta papper.

Utforska våra posters
Alla posters